Açıklama
İçindekiler: Un, Yumurta, Nişasta, Tuz, Peynir, Terayağ, Kaymak, Hiç Bir Koruyucu ve Katkı Maddesi İçermez.
Dayanma Süresi: Kışın 3 gün, Yazın 2 gün
Öneri: Aldığınız böreği yemeden önce hafif ısıtınız.
Saklama Koşulları: Serin ve rutubetsiz ortamda muhafaza etmek gerekir.
1800’lü yıllarda Osmanlı Mutfağında yer alan yapımı zahmetli, ama kendisi son derece lezzetli çeşit çeşit peynirli su böreği, eskiden olduğu gibi günümüzde de hem kahvaltı soframızı süsler hem de özel günlerde, bayramlarda ve düğünlerde tercih edilen bir börektir.
Çok eskiden Kaynana gelin adayına su böreği hamuru açtırır, gelin adayları su böreği testinden geçermiş. Eğer gelin iyi hamur açamazsa, açıncaya kadar düğün ertelenirmiş.
8 kat ince yufkanın arasına döşenen, özel peyniri ile damaklarda şölen yaşatan enfes lezzeti sizlere sunuyoruz. Türk Mutfağının yüzyıllardır değişmeyen ve çok sevilen tadı Su Böreği, Gülümoğlu kalitesi ve lezzetiyle buluşuyor.